Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij luchthavens in België

Beoordeeld door 5400+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden in België
België

In 1909 werd het eerste publieke vliegveld geopend in België. De ontwikkeling van vliegvelden kwam echter pas echt opgang tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De Duitsers voerden dergelijke infrastructuurwerken uit op verschillende Belgische vliegvelden. Na de wapenstilstand in 1918 nam de Belgische Militaire Luchtvaart het over. Dit leidde tot het ontstaan, en groeien, van de Belgische burgerluchtvaart. Tegenwoordig beschouwen veel vliegmaatschappijen België als een ideale locatie voor doorreizen of als eindbestemming. Dit is vanwege de centrale ligging van België in Europa. Bent u benieuwd naar de achtergrond van de luchthavens in Nederland, Duitsland of Frankrijk? Via deze links vindt u meer informatie over de vliegvelden in die landen.

Zaventem
Brussel Zaventem Airport is een grote internationale luchthaven in Vlaams-Brabant, wat ligt in de gemeente Zaventem. Het vliegveld ligt op zo’n 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, de hoofdstad van België. Op dit moment vliegen er zo’n 60 luchtvaartmaatschappijen vanaf Brussel Airport. Jaarlijks vervoeren zij samen bijna 26 miljoen passagiers. Het vliegveld telt twee vertrekhallen. Alle lijn- en lagekostenmaatschappijen hebben hun ticketbalies bij vertrekhal 1. Vertrekhal 2 wordt vooral gebruikt door de grotere chartermaatschappijen van Brussel Airport, zoals TUI fly. Het voordeel van grote luchthavens is dat deze ook vaak een groot aantal bestemmingen aanbiedt. Het vliegveld is eenvoudig te bereiken via de A201. Deze autoweg sluit aan op de R0, de ring rondom Brussel. Op de luchthaven van Brussel is parkeergelegenheid voor zo’n 10.600 auto’s. Daarbij heeft u de keuze uit verschillende parkeervormen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de valet service van Express Parking Valet of van de shuttle service van Aeropark 1000.

Charleroi Airport
Brussels South Charleroi Airport wordt ook wel de Luchthaven van Gosselies genoemd. Deze luchthaven ligt zo’n 10 kilometer ten noorden van Charleroi, in de gemeenten Gosselies en Ransart. Het vliegveld ligt op zo’n 46 kilometer van Brussel. Vanaf hier worden er elk jaar zo’n 6,5 miljoen passagiers vervoerd. Vanwege de nabijheid van Brussel is deze luchthaven een interessante bestemming voor low-fare luchtvaartmaatschappijen. In totaal vliegen er zeven luchtvaartmaatschappijen van en naar Charleroi Airport. In vergelijking met Zaventem Airport is Charleroi Airport een stuk kleiner. Het voordeel hiervan is dat het een stuk overzichtelijker is en u de grootste drukte vermijdt. Dit vliegveld is eenvoudig te bereiken via de autowegen E42 en A54. Ook de parkeeraanbieders bevinden zich nabij. Voor zowel de shuttle service van ACE Parking als Parkwall Charleroi geldt dat u binnen 10 minuten bij de vertrekhal bent.

Klantenservicemedewerker ParkCare

Wij staan voor u klaar

Vanuit Groningen werkt het team van ParkCare elke dag volop om voor u een aanbod te creëren wat past bij uw wensen en eisen. Zo vindt u bij ons parkings voor zowel kort en lang parkeren, als goedkoop parkeren. Door onze vergelijkings- en boekingstool reserveert u vooraf, online, uw parkeerplaats. U bent hierdoor gegarandeerd van een luchthaven parking bij aankomst. U kunt uw parking al boeken in slechts enkele minuten. Ook boekt u op ParkCare altijd tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor maken wij het parkeren rondom vliegvelden zo aangenaam mogelijk.
Heeft u vragen over ParkCare, uw boeking, een parkeeraanbieder of wilt u wat anders bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. De klantenservice helpt u graag verder!

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO?
E-mail naar [email protected]**

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Begint uw boekingsnummer met MO nummers dan kunt u ook een Whats-app bericht sturen naar +31 6 1640 7420.

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]*

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 1640 7420*
*Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

Wij van ParkCare vinden het belangrijk dat de klant op plek 1 komt. Daarom staan wij in direct contact met onze klanten. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van recensies. Alleen klanten die via ons geboekt hebben en daadwerkelijk de parking bezocht hebben, kunnen een review achterlaten. Aan de hand van deze recensies beoordelen wij of een parkeeraanbieder goed binnen ons aanbod past. Ook eventuele klachten of opmerkingen kunnen wij zo behandelen en terugkoppelen met de parkeeraanbieder. U bent er dus van verzekerd dat u bij ParkCare op de 1e plaats komt te staan.

Veelgestelde vragen over de luchthavens van België

België heeft in totaal vijf luchthavens vanaf waar passagiersvervoer mogelijk is. Het gaat om de volgende luchthavens: Brussel Zaventem, Oostende, Charleroi, Luik Bierset & Deurne.

Brussel Zaventem Airport is het grootste vliegveld van België.

Vlaanderen telt één nationale luchthaven in Zaventem. Daarnaast zijn er twee regionale luchthavens, namelijk Antwerpen en Oostende.

De luchthaven van Zaventem en Oostende-Brugge zijn de twee belangrijkste Belgische luchthavens voor vrachtvervoer.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo Mistercash Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo IDeal

Keurmerken