Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij luchthavens in Duitsland

Beoordeeld door 5500+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden in Duitsland
Duitsland

Door de grootte van het land kent Duitsland veel particuliere luchthavens. Hierdoor heeft Duitsland een ruim aanbod van bestemmingen. Het is vaak mogelijk om voordelig te vliegen naar honderden bestemmingen. Hieronder leest u meer over de verschillende luchthavens en de parkeermogelijkheden. Naast Duitsland kunt u op onze website ook meer informatie vinden over de luchthavens in Frankrijk, België en Nederland.

Düsseldorf Airport
Düsseldorf Airport ligt op zo'n 8 kilometer ten noorden van Düsseldorf. De luchthaven werd in 1927 geopend. Na een ernstige brand in 1996 werd de luchthaven in zijn geheel vernieuwd. Düsseldorf Airport staat op de 3e plek van drukste luchthavens van Duitsland. Jaarlijks komen er ongeveer 25 miljoen passagiers door de deuren van het vliegveld. De aantrekkingskracht van Düsseldorf Airport zit voornamelijk in de brede keuze. Dat is dan ook direct een groot voordeel van Düsseldorf Airport. Er vliegen zo'n 75 luchtvaartmaatschappijen van en naar Düsseldorf Airport. Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar 180 verschillende bestemmingen. U kunt de luchthaven eenvoudig bereiken via de A44 en B8. Alle parkeerlocaties zijn gelegen in de directe omgeving van de luchthaven. U heeft de keuze uit verschillende parkeervormen. Zo kunt u bij Park & Fly Düsseldorf gebruikmaken van hun valet service of bij ParkenFlughafen DUS kiezen voor een shuttle service.

Frankfurt Airport
In 1935 werd Frankfurt Airport, onder de naam Rhein-Main Airport, geopend. Vandaag de dag is het één van de belangrijkste punten in het Europese vliegnetwerk. Het is dan ook de drukste luchthaven van Duitsland. Frankfurt Airport ligt zo'n 12 kilometer ten zuidwesten van Frankfurt am Main. Op dit moment zijn er zo'n 88 luchtvaartmaatschappijen actief. Zij vliegen naar ruim 247 bestemmingen in 100 verschillende landen. Door het enorme aanbod van Frankfurt Airport is het een populaire vertreklocatie. Jaarlijks vervoeren zij samen meer dan 69 miljoen passagiers. De meeste passagiers worden van en naar Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Turkije vervoerd. Buiten Europa worden de meeste passagiers van en naar de Verenigde Staten gevlogen. De luchthaven heeft twee terminals die met een shuttlebaan, genaamd de Skyline, met elkaar verbonden zijn. Het vliegveld is makkelijk te bereiken via de A3, A5 en A67. Bij en rondom het vliegveld kunt u uw auto altijd kwijt. U heeft de keuze uit verschillende parkeervormen. Bij Frankfurt Airport kunt u onder andere kiezen voor de valet service van PT-Planet Park Terminal Valet of de shuttle service van Frankfurt Airport Service.

Hahn Airport
Tijdens in de Koude Oorlog, werd er gestart met de bouw van Hahn Airport. Destijds diende de luchthaven als militaire vliegbasis voor de Franse luchtmacht. Later werd de luchthaven overgenomen door de US Air Force. Na het einde van de Koude Oorlog hadden de Amerikanen de militaire luchthaven niet meer nodig. In 1990 werd dan ook besloten dat de luchthaven gebruikt kon worden voor het vervoeren van passagiers. In 1993 werd de militaire luchthaven officieel overgedragen aan de Duitse burgerlijke autoriteiten. Kort daarna vertrok de eerste officiële burgervlucht. Tegenwoordig wordt er vanaf Frankfurt-Hahn Airport naar zo’n 46 verschillende bestemmingen gevlogen. De meeste vluchten hiervan worden verricht door Ryanair. De overige vluchten worden uitgevoerd door Wizz Air. In totaal vervoeren zij jaarlijks ongeveer 2,7 miljoen passagiers. Frankfurt-Hahn is een kleine, toegankelijke internationale luchthaven. De luchthaven staat bekend als eerste en meest consequente low-cost-luchthaven van Duitsland. Hoewel de luchthaven Frankfurt-Hahn Airport wordt genoemd, ligt de luchthaven zo’n 125 km ten westen van Frankfurt. Vanuit Keulen kunt u via de A61, richting Mainz/ Ludwigshaven rijden en afslag Rheinbollen nemen. Daarna volgt u B50 tot de afslag Frankfurt-Hahn. Bij de luchthaven vindt u verschillende parkeeraanbieders, zoals onder andere CC Car Check en Hotelparkplatz Zur Morschbach.

Keulen Airport
Keulen Airport, ook wel de Luchthaven van Keulen-Bonn genoemd, werd geopend in 1939. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de luchthaven in bezit van de Britten. Na de oorlog werd de luchthaven weer geopend voor burgers. Tegenwoordig worden er jaarlijks ruim 12 miljoen passagiers vervoerd. Naast het vervoeren van passagiers worden ook veel pakketten vervoerd. Van Keulen-Bonn worden er passagiersvluchten aangeboden door 19 luchtvaartmaatschappijen naar ongeveer 114 verschillende bestemmingen in 33 landen. De luchthaven van Keulen is één van de weinige grote luchthavens die een groot uitzichtplatform voor bezoekers hebben. Keulen-Bonn Airport ligt ten zuidoosten van Keulen en ten noorden van Bonn. Vanuit Bonn, Duisburg, Düsseldorf, Leverkusen is de luchthaven te bereiken vanaf de snelweg 59. Vanuit de grootste delen van Nederland, Duitsland en andere Europese landen kunt u het beste via de Autobahnring van Keulen rijden. Bij de luchthaven zijn er ruim 12.000 parkeerplaatsen voor reizigers. Bij Keulen Airport kunt u onder andere parkeren bij Parking Airea en Trema Parken Cologne.

Stuttgart Airport
Het huidige Stuttgart Airport werd geopend in 1939 nadat de voorganger “Böblinger” te klein werd geacht. Na de Tweede Wereldoorlog nam de Amerikaanse luchtmacht Stuttgart Airport in en vestigde daar een basis. In 1948 kwam de luchthaven weer in het bezit van Duitsland en werd de burgerluchtvaart hervat. Tot op de dag van vandaag zijn er echter nog wel Amerikaanse legeronderdelen gevestigd. Op dit moment zijn er 44 vliegmaatschappijen actief. Jaarlijks vervoeren zij samen ongeveer 3,6 miljoen passagiers naar 110 bestemmingen. Hoewel de luchthaven een breed aanbod heeft, is het rustiger dan bij de grotere luchthavens. Hierdoor is Stuttgart Airport een overzichtelijke luchthaven. Ideaal als u ontspannen aan uw reis wilt beginnen. De luchthaven ligt ten zuiden van Stuttgart. Vanaf het centrum van Stuttgart kunt u, via de A8, binnen 30 minuten bij de luchthaven zijn. Bij aankomst heeft u een ruime keuze voor het parkeren van uw auto. Er zijn namelijk zo’n 11.000 parkeerplekken aanwezig. Hier kunt u onder ander parkeren bij Fly Away Service Valet.

Weeze Airport
Vanaf de jaren 50 tot 2003 was Weeze Airport beter bekend onder de naam RAF Laarbruch. Deze naam werd gegeven door de Britse luchtmacht, die tot ongeveer 2003 de eigenaar was. Na 2003 werd het overgenomen door investeerders uit Nederland. RAF Laarbruch werd hernoemd naar Weeze Airport en werd omgebouwd tot civiele luchthaven. Sindsdien wordt er vanaf Weeze Airport naar meer dan 40 bestemmingen in verschillende 14 landen gevlogen. Jaarlijks trekt de luchthaven ongeveer 1,2 miljoen passagiers. Aangezien Ryanair momenteel als enige luchtvaartmaatschappij actief is bij Weeze Airport worden alle passagiers door hen vervoert. Bij de luchthaven van Weeze zijn er drie officiële parkeerplaatsen. Parking Weeze Airport P1 bevindt zich het meest dicht bij de vertrek- en aankomsthal.

Klantenservicemedewerker ParkCare

Wij staan voor u klaar

Vanuit Groningen werkt het team van ParkCare elke dag volop om voor u een aanbod te creëren wat past bij uw wensen en eisen. Zo vindt u bij ons parkings voor zowel kort en lang parkeren, als goedkoop parkeren. Door onze vergelijkings- en boekingstool reserveert u vooraf, online, uw parkeerplaats. U bent hierdoor gegarandeerd van een luchthaven parking bij aankomst. U kunt uw parking al boeken in slechts enkele minuten. Ook boekt u op ParkCare altijd tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor maken wij het parkeren rondom vliegvelden zo aangenaam mogelijk.
Heeft u vragen over ParkCare, uw boeking, een parkeeraanbieder of wilt u wat anders bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. De klantenservice helpt u graag verder!

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

Wij van ParkCare vinden het belangrijk dat de klant op plek 1 komt. Daarom staan wij in direct contact met onze klanten. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van recensies. Alleen klanten die via ons geboekt hebben en daadwerkelijk de parking bezocht hebben, kunnen een review achterlaten. Aan de hand van deze recensies beoordelen wij of een parkeeraanbieder goed binnen ons aanbod past. Ook eventuele klachten of opmerkingen kunnen wij zo behandelen en terugkoppelen met de parkeeraanbieder. U bent er dus van verzekerd dat u bij ParkCare op de 1e plaats komt te staan.

Veelgestelde vragen over de luchthavens van Duitsland

De grootste luchthaven van Duitsland is Frankfurt Airport. Jaarlijks ziet de luchthaven ongeveer 70 miljoen mensen. Frankfurt Airport staat hierdoor op de 4 plek op de ranglijst van grootste luchthavens van Europa. De luchthaven vliegt naar 247 bestemmingen in 100 landen.

Duitsland heeft meer dan 30 commerciële luchthavens. De grootste 5 luchthavens zijn: Frankfurt Airport, München Airport, Düsseldorf Airport, Berlijn Airport en Hamburg Airport. Op onze website vindt u de meest relevante luchthavens voor passagiers vanuit België.

De luchthavens die het dichtst in de buurt liggen van de Belgische grens zijn Frankfurt Airport, Keulen Airport en Düsseldorf Airport.

Duitsland heeft veel keuze als het aankomt op luchthavens. Hierdoor heeft u verschillende opties voor het vliegen naar dezelfde, of een vergelijkbare, bestemming. Hierdoor kan het soms goedkoper zijn om via het buitenland te reizen. Ook hebben niet alle landen dezelfde vakanties. Het is dus altijd de moeite waard om de prijzen van vluchten te vergelijken met elkaar. Let hierbij wel op dat u meer kosten maakt door het rijden naar een verdere bestemming.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo Mistercash Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo IDeal

Keurmerken