Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij luchthavens in Frankrijk

Beoordeeld door 5400+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden in Frankrijk
Frankrijk

Frankrijk beschikt over verschillende grote luchthavens die naar veel verschillende internationale bestemmingen vliegen. Door het grote aanbod aan bestemmingen is Frankrijk een uitstekend alternatief voor reizigers uit België. Hieronder leest u meer over de verschillende luchthavens in Frankrijk.

Charles de Gaulle
Begin jaren 60 had Parijs twee grote luchthavens, namelijk Orly en Paris-Le Bourget. Destijds dacht men dat de capaciteit van de twee luchthavens in de toekomst niet meer voldoende ging zijn. Daarom werd er in 1964 besloten dat er een nieuwe luchthaven moest komen. De bouw van de luchthaven begon in 1966. De nieuwe luchthaven Charles de Gaulle, vernoemd naar een politicus die een belangrijke rol had in de Tweede Wereldoorlog, werd in 1974 geopend. Paris-Charles de Gaulle werd in dezelfde richting als Paris-Le Bourget aangelegd. Hierdoor kreeg Le bourget sinds 1974 een ondergeschikte rol. Verder is Charles de Gaulle de locatie waar Air France is gevestigd. Charles de Gaulle heeft drie terminals, welke onderling met elkaar verbonden zijn door gratis shuttlebussen. Terminal 1 wordt gebruikt voor internationale vluchten, terminal 2 wordt gebruikt voor Europese vluchten en terminal 3 wordt gebruikt door verschillende charter- en budgetmaatschappijen. De luchthaven is, met ongeveer 70 miljoen reizigers per jaar, de één na drukste luchthaven van Europa. De passagiers worden naar meer dan 225 bestemmingen over de hele wereld gevlogen. De luchthaven ligt 25 km ten noordoosten van Parijs en is te bereiken vanaf de A1. Als u op loopafstand wilt parkeren, dan kunt u uw auto parkeren bij Hilton Parking Charles de Gaulle. Wilt u liever voor de vertrekhal uitstappen? Dan is de valet service van Blue Valet Roissy perfect voor u.

Lille Airport
Vanaf 1963 kwam de burgerluchtvaart op gang bij Lille Airport. Voornamelijk dankzij Ryanair groeide de luchthaven aanzienlijk. In 2008 werd er besloten om een directe verbinding te maken met Marseille. Sindsdien zijn er veel low-cost luchtvaartmaatschappijen actief bij de luchthaven van Lille. Op dit moment zijn het er ongeveer negen. Hun aanbod bestaat voornamelijk uit Europese bestemmingen. Jaarlijks worden er zo'n twee miljoen reizigers vervoerd. De luchthaven van Lille ligt 12 km ten zuiden van Lille, ook wel Rijsel genoemd. U kunt de luchthaven eenvoudig te bereiken via de A22 en A27. 

Orly Airport
In 1932 werd Orly Airport als tweede luchthaven van Parijs geopend. Bij Orly Airport worden er, naast internationale vluchten, ook Franse binnenlandse vluchten aangeboden door chartermaatschappijen. Tegenwoordig heeft de luchthaven twee terminals; een westelijke en een zuidelijke terminal. Vroeger bestond er ook een noordelijke terminal, maar deze is in de jaren 70 afgebroken. Elk jaar worden er ongeveer 32 miljoen passagiers vervoerd door 26 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Er wordt gevlogen op zo'n 136 bestemmingen in 45 verschillende landen. Vanwege het ruime aanbod van bestemmingen is het een aantrekkelijk vertrekpunt van reizigers. De luchthaven ligt op ongeveer 10 km van het stadscentrum en is eenvoudig te bereiken via de A6. Bij Orly Airport kunt u kiezen uit verschillende parkeervormen. Zo kunt u onder andere parkeren bij Adonis Orly en Blue Valet Orly. 

Klantenservicemedewerker ParkCare

Wij staan voor u klaar

Vanuit Groningen werkt het team van ParkCare elke dag volop om voor u een aanbod te creëren wat past bij uw wensen en eisen. Zo vindt u bij ons parkings voor zowel kort en lang parkeren, als goedkoop parkeren. Door onze vergelijkings- en boekingstool reserveert u vooraf, online, uw parkeerplaats. U bent hierdoor gegarandeerd van een luchthaven parking bij aankomst. U kunt uw parking al boeken in slechts enkele minuten. Ook boekt u op ParkCare altijd tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor maken wij het parkeren rondom vliegvelden zo aangenaam mogelijk.
Heeft u vragen over ParkCare, uw boeking, een parkeeraanbieder of wilt u wat anders bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. De klantenservice helpt u graag verder!

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO?
E-mail naar [email protected]**

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Begint uw boekingsnummer met MO nummers dan kunt u ook een Whats-app bericht sturen naar +31 6 1640 7420.

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]*

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 1640 7420*
*Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

Wij van ParkCare vinden het belangrijk dat de klant op plek 1 komt. Daarom staan wij in direct contact met onze klanten. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van recensies. Alleen klanten die via ons geboekt hebben en daadwerkelijk de parking bezocht hebben, kunnen een review achterlaten. Aan de hand van deze recensies beoordelen wij of een parkeeraanbieder goed binnen ons aanbod past. Ook eventuele klachten of opmerkingen kunnen wij zo behandelen en terugkoppelen met de parkeeraanbieder. U bent er dus van verzekerd dat u bij ParkCare op de 1e plaats komt te staan.

Veelgestelde vragen over de luchthavens van Frankrijk

De nationale luchthaven is Charles de Gaulle. Dit is niet de enige naam die de luchthaven kent. Andere namen zijn Roissy, Parijs Airport of Parijs-Charles de Gaulle. De naam Roissy komt van de gemeente waarin de luchthaven zich bevindt. Charles de Gaulle is de naam van een belangrijke Franse politicus die veel voor Frankrijk heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog. Naast de verwarring die soms ontstaat om de huidige namen van de luchthaven, had Charles de Gaulle eerst nóg een andere naam: Aéroport de Paris Nord (Paris North Airport).

Parijs kent twee grote luchthavens: Charles de Gaulle en Orly Airport. Charles de Gaulle ligt ten noorden op ongeveer 25 km van de stad en Orly Airport ligt ten zuiden op ongeveer 12 km afstand. Deze twee luchthavens zijn ook de grootste luchthaven van het land en staan op de eerste en tweede plek van de drukste luchthaven van Frankrijk.

Frankrijk kent ongeveer 30 internationale en regionale luchthavens. De grootste hiervan is Charles de Gaulle.

De grootste luchthaven van heel Frankrijk is de nationale luchthaven Charles de Gaulle. Jaarlijks vervoert de luchthaven ongeveer 76 miljoen passagiers. Dit is meer dan twee keer zoveel dan de luchthaven op de tweede plek. De luchthaven vliegt naar 225 bestemmingen over de hele wereld.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo Mistercash Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo IDeal

Keurmerken