Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Vanaf 4,48 per dag!

Beoordeeld door 2000+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Snel en gemakkelijk reserveren

Parking Charleroi Airport

Vliegt u binnenkort vanaf Charleroi Airport? Bij ons kunt u eenvoudig een goedkope parkeerplek reserveren nabij de luchthaven van Charleroi. ParkCare helpt u graag bij het vinden van uw ideale parkeerplek. Hiervoor kunt u gebruikmaken van onze vergelijkingstool. Daarmee kunt u de verschillende parkeeraanbieders nabij de luchthaven van Charleroi met elkaar vergelijken. Nadat u uw reisgegevens en voorkeuren heeft ingevuld, ontvangt u een overzicht met de verschillende parkeeraanbieders en de daarbij horende prijzen. U selecteert de parkeeraanbieder die het beste bij u past. Door vooraf uw parkeerplek te reserveren, bent u verzekerd van een parkeerplek tijdens uw afwezigheid!

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport, ook wel de luchthaven van Gosselies genoemd, ligt zo'n 10km ten noorden van Charleroi. Brussel ligt ongeveer 60km ten noorden van het vliegveld. Charleroi Airport is makkelijk te bereiken via de A54 en E42 (afrit 24). Het vliegveld is relatief klein. Ondanks dat, is het wel het één na grootste vliegveld van België. Vanwege de nabijheid van Brussel Airport en de geringe grootte van Charleroi Airport is het een interessante bestemming voor low-fare luchtvaartmaatschappijen.

Op deze pagina vindt u de benodigde informatie voor het maken van een weloverwogen beslissing voor het parkeren van uw auto. Hieronder vindt u een stappenplan voor het reserveren van een parkeerplek. Verder worden de verschillende parkeervormen uiteengezet. Om u alvast een indruk te geven van het parkeren nabij de Airport Charleroi vindt u onderaan deze pagina een overzicht van enkele aanbieders. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Charleroi Airport

Belangrijke informatie voor parkeren bij Charleroi Airport

🚗 Aantal parkeerterreinen: 7 parkeerterreinen
⭐ Best beoordeeld: Parkwall Charleroi
🤲 Goedkoopste: Parkwall Charleroi
✈️ Dichtstbij vliegveld: Aeropark

Goedkoop parkeren Charleroi Airport: kan dat?

Wilt u voordelig uw auto parkeren bij Brussel Charleroi Airport? Dat kan! Benieuwd hoe? Allereerst kunt u gebruikmaken van onze vergelijkingstool. Nadat u deze ingevuld heeft, ontvangt u een overzicht van de beschikbare parkeeropties. Heeft u specifieke wensen? Gebruik dan de filters. Zo vindt u nog sneller de parkeeraanbieder die bij u past. Daarnaast is het verstandig om uw parkeerplek vooraf te reserveren. Niet alleen bent u dan verzekerd van een parkeerplek. Vooraf reserveren is ook goedkoper, dan ter plekke een parkeerplek zoeken. De combinatie, van het gebruik van de vergelijkingstool en het vooraf reserveren van een parkeerplek, zorgt ervoor dat u extra goedkoop kunt parkeren bij de luchthaven Charleroi.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Wij van ParkCare vinden het belangrijk dat de klant op plek 1 komt. Daarom staan wij in direct contact met onze klanten. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van recensies. Alleen klanten die via ons geboekt hebben en daadwerkelijk de parking bezocht hebben, kunnen een review achterlaten. Aan de hand van deze recensies beoordelen wij of een parkeeraanbieder goed binnen ons aanbod past. Ook eventuele klachten of opmerkingen kunnen wij zo behandelen en terugkoppelen met de parkeeraanbieder. U bent er dus van verzekerd dat u bij ParkCare op de 1e plaats komt te staan. Onze klantenservice, diverse aanbod, aangename parkeertarieven en eenvoudig luchthaven parkeren krijgt u er van ons als cadeautje bij.

Meer dan 300.000 klanten gingen u voor en beoordelen ParkCare gemiddeld met een 8,6

9.2/10

"Ik had veel recensies gelezen voordat ik een parking service had gevonden. Het was een wilde gok om één te kiezen met al die goeie en slechte recensies. Toch was mijn ervaring met Parkwall heel goed. Een goeie prijs-kwaliteit verhouding, niet erg moeilijk om de instructies te volgen en vriendelijk personeel. Je kan pech hebben met de drukte, maar bij ons was dat niet het geval. Aanrader!"

Anisha Houbaer H geschreven op 24 June 2022.

9.2/10

"Correcte en vriendelijke bediening"

Bertha w geschreven op 24 June 2022.

10/10

"Correcte service, zeer vriendelijk en behulpzaam"

Eddy V geschreven op 23 June 2022.

Klantenservicemedewerker ParkCare

Wij staan voor u klaar

Vanuit Groningen werkt het team van ParkCare elke dag volop om voor u een aanbod te creëren wat past bij uw wensen en eisen. Zo vindt u bij ons parkings voor zowel kort en lang parkeren, als goedkoop parkeren. Door onze vergelijkings- en boekingstool reserveert u vooraf, online, uw parkeerplaats. U bent hierdoor gegarandeerd van een luchthaven parking bij aankomst. U kunt uw parking al boeken in slechts enkele minuten. Ook boekt u op ParkCare altijd tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor maken wij het parkeren rondom vliegvelden zo aangenaam mogelijk.
Heeft u vragen over ParkCare, uw boeking, een parkeeraanbieder of wilt u wat anders bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. De klantenservice helpt u graag verder!

Stuur ons een mail Beste en meest inhoudelijk antwoord
Whatsapp bericht Snelste methode
Bel ons Telefonisch kan niet alles geregeld worden

Overzicht van de parkeerterreinen rondom Charleroi Airport

Hiernaast vindt u een visueel overzicht van de officiële parkeerterreinen rondom de luchthaven van Charleroi. Officiële parkeerplaatsen worden ook door de luchthaven zelf aangeboden. Daarnaast zijn er ook onofficiële parkeerplaatsen. Deze bieden vaak een lagere prijs. Echter kunt u er bij officiële parkeerplaatsen van uitgaan dat zij betrouwbaar zijn, en uw auto veilig geparkeerd staat. Deze worden namelijk regelmatig gecontroleerd. Bovendien zijn officiële parkeerplaatsen vaak dichterbij de luchthaven, dan onofficiële parkeerplaatsen.

Plattegrond van de parkeeraanbieder op Charleroi Airport

Parkeerplek reserveren in vier stappen

Hieronder staat stapsgewijs hoe u uw parkeerplek kunt reserveren. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u eenvoudig reserveren binnen 2 minuten. Bij vragen kunt u kijken tussen onze veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op.

U begint met het invullen van de vergelijkingstool. Eerst vult u uw gewenste locatie in. In dit geval is dat 'Charleroi Airport'. Daarna vult u ook uw vertrek- en aankomstdatum in. Check de ingevulde gegevens voordat u klikt op 'Vergelijk de prijzen'. Vervolgens verschijnt er een overzicht met de beschikbare parkeeraanbieders die voldoen aan uw reisgegevens.

U kunt nu de beschikbare parkeeraanbieders vergelijken. Bij elke parkeeraanbieder vindt u een korte omschrijving van de locatie en hun services. Heeft u specifieke wensen? Maak dan gebruik van de filters. Hierdoor vindt u nog sneller de parkeeraanbieder die bij u past. Als u een keuze heeft gemaakt, klikt u op 'Reserveer'.

Nadat uw heeft geklikt op 'Reserveer', verschijnt er een reserveringsformulier. Hier kunt u uw persoons- en contactgegevens invullen. Als u het formulier heeft ingevuld, kunt u uw reservering afronden met de betaling. U kunt betalen met iDeal, PayPal of creditcard. Na de betaling ontvangt u een reserveringsbevestiging via de mail.

Binnen 24 uur na de betaling ontvangt u een reserveringsbevestiging. Deze bevestiging dient u aan de parkeeraanbieder te laten zijn bij aankomst. De mail kan tussen uw ongewenste mail terechtkomen. Controleer daarom ook uw ongewenste mail. Heeft u geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende parkeervormen bij de luchthaven van Charleroi

Bij Charleroi Airport kunt u uw auto op verschillende manieren parkeren. Hieronder worden de verschillende parkeervormen uitgezet. Zo kunt u de parkeervorm kiezen die het beste bij u past. Mocht u nog meer willen weten over het parkeren? Dan kunt u hier kijken naar onze handige tips.

Shuttle Parking is een veelvoorkomende manier van parkeren bij vliegvelden. Als u kiest voor shuttle parkeren, dan rijdt u zelf naar het parkeerterrein. Nadat u uw auto geparkeerd heeft op het terrein, wordt u gratis met de pendelbus naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst wordt u ook weer gratis opgehaald. Doordat de shuttle parkeren terreinen vaak wat verder weg zijn van de luchthaven, kunt u hier vaak goedkoop parkeren. De pendelbus zorgt ervoor dat de afstand makkelijk wordt overbrugd zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Valet Parking is een luxe parkeervorm. Als u kiest voor valet parkeren, dan rijdt u op de dag van vertrek direct naar de luchthaven zelf. Daar wacht een chauffeur van de parkeeraanbieder u op. Samen controleert u de auto. Terwijl u de vertrekhal binnen loopt, wordt uw auto voor u geparkeerd. Bij terugkomst wordt uw auto ook weer naar het vliegveld gereden. Eén van de voordelen van valet parkeren is dat uw geen tijd verliest.

De terreinen van parkeeraanbieders die een Park & Walk service aanbieden, bevinden zich dichtbij het vliegveld. Nadat u uw auto geparkeerd heeft op het terrein, kunt u te voet richting de vertrekhal. Bij terugkomst loopt u ook weer richting uw auto. Het voordeel van Park & Walk is dat u niet afhankelijk bent van anderen. U kunt op elk moment richting uw auto lopen.

Als u kiest voor Park, Sleep & Fly, dan boekt u een overnachting bij een hotel. Tijdens uw afwezigheid kunt u uw auto daar parkeren. Op de dag van vertrek wordt u gratis met de pendelbus naar de vertrekhal gebracht. Bij terugkomst wordt u ook weer gratis opgehaald. Deze parkeervorm is ideaal voor mensen die ver van het vliegveld af wonen. Of voor mensen die op een ongunstig tijdstip vertrekken of aankomen.

Beschikbare aanbieders voor parkeren luchthaven Charleroi

Hieronder vindt u een overzicht van enkele parkeeraanbieders nabij de luchthaven van Charleroi. Elke aanbieder is voorzien van een korte omschrijving en hun beschikbare services. Hiermee proberen we u een indruk te geven van het parkeren bij vliegveld Charleroi.

Aeropark Charleroi Ingang met reclamebord

Aeropark

 • Sleutel niet afgeven
 • Autowasserij beschikbaar
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein

Aeropark ligt ten noorden van Charleroi Airport. U kunt gebruikmaken van hun shuttle service. U wordt gratis naar de vertrekhal gebracht. De pendelbus doet er zo'n vier minuten over. U parkeert uw auto hier buiten op een afgesloten terrein, welke voorzien is van camerabeveiliging. U hoeft uw autosleutel niet af te geven. Tot slot is het mogelijk om uw auto hier te laten wassen.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Regenachtig parkeerterrein Park & Fly Charleroi

Park & Fly Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein
 • Autowasserij beschikbaar

Park & Fly Charleroi is een parkeerterrein ten oosten van Charleroi Airport. Zij bieden een shuttle service aan. De pendelbus brengt u binnen 5 minuten naar de vertrekhal. U parkeert uw auto op een afgesloten parkeerterrein met beveiligingscamera’s. Park & Fly Charleroi biedt ook een wasservice aan. Uw autosleutel kunt u mee op reis nemen.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
ACE Parking Open parkeerterrein nabij Charleroi Airport

ACE Parking

 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein
 • Geen hoogte restricties

ACE Parking ligt ten zuiden van het vliegveld. De gratis shuttle bus brengt u in 5 minuten naar het vliegveld. U parkeert uw auto op een onoverdekt terrein, welke geen hoogte restricties heeft. Het terrein is volledig omheind en voorzien van camerabewaking. Verder kunt u uw autosleutel mee op reis nemen.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Propark ingang parkeerterrein

ProPark Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's
 • Autowasserij beschikbaar
 • Geen hoogte restricties

ProPark Charleroi is een terrein ten zuiden van het vliegveld, welke geopend is van 4:00 tot 0:00. Zij bieden een shuttle service aan. De gratis shuttle bus brengt u binnen tien minuten naar het vliegveld. Het terrein is volledig omheind en voorzien van camerabewaking. Verder is het terrein ook toegankelijk voor mindervaliden.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs

A1 Parking Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Autowasserij beschikbaar
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein

A1 Parking Charleroi ligt ten zuiden van de luchthaven van Charleroi, in een woonwijk. A1 Parking Charleroi biedt een shuttle service aan. De pendelbus brengt u in 14 minuten naar de vertrekhal. Verder is het terrein toegankelijk voor mindervaliden. Ook kunt u uw autosleutel mee op reis nemen. Tot slot kunt u uw auto laten wassen tijdens uw afwezigheid.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Parkwall Charleroi Entree

Parkwall Charleroi

 • Beveiligingscamera's
 • Sleutel niet afgeven
 • Afgesloten parkeerterrein

Parkwall Charleroi ligt ten noorden van de luchthaven. Zij bieden een shuttle service aan. U kunt gratis gebruikmaken van hun shuttlebus. Deze doet er zo'n vier minuten over. Het terrein is voorzien van beveiligingscamera's. Daarnaast is er altijd iemand aanwezig die het terrein waarneemt. Tot slot kunt u uw autosleutel bij u houden.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs

Laatste blogartikelen

Mocht u op de hoogte willen blijven van het nieuws van zowel Airport Charleroi als andere vliegvelden? Dan kunt u onze blogartikelen doorlezen. Hier vindt u informatie zoals tips, nieuws over vliegveld en parkeergelegenheden. Hieronder ziet u een paar artikelen voor u op een rijtje gezet. Door op 'Lees meer' te klikken, kunt u het hele artikel doorlezen.

Een parking boeken nabij Charleroi Airport kan bij verschillende parkeeraanbieders, welke ook allemaal een andere prijs hanteren. We snappen dat het prettig is om vooraf te weten wat u qua kosten moet verwachten. Daarom hebben wij hieronder de verschillende parkeertarieven op een rijtje gezet. U leest in deze tabel onder andere af wat het dagtarief en weektarief is. Ook kan u hier in een oogopslag zien van welke parkeervorm de parking gebruik maakt en of u uw auto binnen kan parkeren.

Lees meer
Veelgestelde vragen Parking Charleroi Airport

U kunt Charleroi Airport bereiken met zowel de auto, als met het openbaar vervoer. U kunt met het openbaar vervoer echter niet direct op het vliegveld komen. Hiervoor zult u eerst met de trein moeten afreizen naar het station Charleroi-Sud, ofwel Charleroi-Zuid. Vanaf hier is er een busverbinding die u naar de luchthaven van Charleroi brengt. Deze buslijn rijdt echter wel op vaste tijdstippen, waardoor het soms niet mogelijk is om 's ochtends vroeg of 's avonds laat van de bus gebruik te maken. Veel mensen kiezen er dan ook voor met de auto naar Charleroi Airport te komen. Dit is vaak sneller en gemakkelijker. We raden u in dat geval aan om vooraf uw parking Charleroi Airport te boeken .

De prijzen voor het parkeren verschilt, dit heeft ermee te maken dat er diverse parkeeraanbieders zijn die gebruik maken van andere diensten. Zo kunnen zij een keuze maken uit verschillende parkeervormen en bieden ze faciliteiten aan die invloed kunnen hebben op de kosten. Op de vergelijkingspagina kunt u alle beschikbare parkeeraanbieders zien, deze pagina kunt u vinden door bovenaan de pagina te kiezen voor Charleroi Airport en de gewenste parkeerdata in te vullen. Hierna volgt een overzicht van de aanbieders, de prijzen worden hierbij gelijk ook vermeld. Deze worden vermeld voor de prijs die u per dag zal betalen.

Het wordt aangeraden om ongeveer twee uur voor de geplande vertrektijd op het vliegveld te zijn. Tijdens drukke periodes, zoals schoolvakanties en in het weekend, wordt er aangeraden om drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Het is van belang vroegtijdig aanwezig te zijn, het is daarom ook belangrijk hier rekening mee te houden voor de tijd van het parkeren van uw voertuig.

Soms, maar dat hoeft niet altijd. Dat hangt van de parkeeraanbieder af, zij maken namelijk deze beslissing. Er wordt wel altijd bij elke aanbieder aangegeven of u de sleutels dient af te geven of dat u deze kunt behouden, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Daarnaast is het bij de parkeervorm 'Valet Parking' vanzelfsprekend dat u de autosleutels afgeeft, omdat het personeel uw voertuig overneemt en naar de parking brengt bij deze parkeervorm.

Wilt u met een andere auto komen dan die u voorheen had opgegeven? Dat is mogelijk. Het is wel verstandig dit vooraf aan te geven, zodat de parkeeraanbieder ervan op de hoogte is dat u met een ander voertuig komt en u het parkeerterrein eenvoudig kunt betreden. Tot een dag voor uw aankomst bij de parkeeraanbieder, kunt u contact opnemen met de aanbieder zelf. De contactgegevens staan op de reserveringsbevestiging. Mocht u al vroegtijdig op de hoogte zijn van deze verandering, dan kunt u het nog doorgeven aan ons via de e-mail. Hierin kunt u het kentekennummer vermelden van de auto waarmee u gaat parkeren en de e-mail versturen naar contact@parkcare.nl.

Ja, dat is op elk moment mogelijk. Voor zowel het wijzigen, als annuleren van uw reservering. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar contact@parkcare.nl of via het contactformulier op onze contact-pagina.

Dat kan uiteraard! Wij snappen dat u het belangrijk vindt dat uw auto veilig geparkeerd staat, dat vinden wij namelijk ook. De veiligheid van uw voertuig staat bij ons centraal. Maar hoe kunnen wij dat nou waarmaken? Wij controleren de parkeerterreinen van onze parkeeraanbieders persoonlijk, zodat wij weten of de parkeerterreinen echt zo veilig zijn als ze worden aangeboden. Daarnaast staan wij in nauw contact met onze parkeeraanbieders, zodat we op de hoogte blijven van de laatste veranderingen.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Klantenservicemedewerker ParkCare

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem gerust contact op.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe