Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij luchthavens in Nederland

Beoordeeld door 5700+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden in Nederland
Nederland

Naast Schiphol heeft Nederland verschillende grote luchthavens die een goed alternatief kunnen zijn voor reizen vanuit België. Op deze pagina leest u alles over de verschillende luchthavens in Nederland en de verschillende parkeermogelijkheden. Naast de luchthavens in Nederland vindt u op onze pagina ook informatie over de luchthavens in België en Frankrijk. 

Eindhoven Airport
Eindhoven Airport is, na Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland. Hoewel het vroeger werd gebruikt door een vliegclub onder de naam Welschap, werd het na de Tweede Wereldoorlog omgebouwd tot een vliegbasis en civiele luchthaven. Dit is nog steeds het geval. Eindhoven Airport vliegt jaarlijks 6,2 miljoen passagiers naar meer dan 85 bestemmingen. De luchthaven ligt net over de Nederlandse grens en is eenvoudig te bereiken vanaf de A67. Hier kunt u onder andere parkeren bij Park & Fly P26 voor park & walk en Schippersstop voor shuttle parking.

Maastricht Airport
Maastricht Airport werd na jaren lange uitstel opgericht door de geallieerden. Hoewel de luchthaven in het begin de functie van luchtbasis had, werd het langzaam omgebouwd voor de civiele luchtvaart. Sindsdien vliegt de luchthaven naar 13 bestemmingen en ziet het ongeveer 100.000 jaarlijkse reizigers. Door de centrale ligging is Maastricht Airport niet alleen interessant voor Nederland en België, maar ook Duitsland. Hiervoor heeft het ook de toevoeging “Aachen” gekregen. De luchthaven is eenvoudig te bereiken vanaf de A2.

Rotterdam Airport
Rotterdam Airport opende in 1956, nadat de oorspronkelijke luchthaven van Rotterdam werd verwoest tijdens de bombardementen. Hoewel Rotterdam Airport vrij jong is, trekt het jaarlijks 2,2 miljoen reizigers. De populariteit van de luchthaven is gedeeltelijk te danken aan de 50 bestemmingen waar reizigers uit kunnen kiezen. De luchthaven ligt ten noorden van Rotterdam en is te bereiken vanaf de A16. Bij Rotterdam Airport kunt u onder andere parkeren bij Park Air voor shuttle parking en NuParkeren voor valet parking

Schiphol
Schiphol is internationaal bekend en is een van de belangrijkste hubs in Europa. Met ongeveer 72 miljoen jaarlijkse passagiers staat Schiphol op de 3 plek van drukste luchthavens in Europa. De grootte van Schiphol is zeker terug te vinden in het vliegaanbod: Schiphol vliegt naar 332 directe bestemmingen in bijna 100 landen. Schiphol is gelegen ten zuidwesten van Amsterdam en is te bereiken vanaf de A2. Hier kunt u onder andere parkeren bij Parking Schiphol P3 en Q-Park Schiphol.

Klantenservicemedewerker ParkCare

Wij staan voor u klaar

Vanuit Groningen werkt het team van ParkCare elke dag volop om voor u een aanbod te creëren wat past bij uw wensen en eisen. Zo vindt u bij ons parkings voor zowel kort en lang parkeren, als goedkoop parkeren. Door onze vergelijkings- en boekingstool reserveert u vooraf, online, uw parkeerplaats. U bent hierdoor gegarandeerd van een luchthaven parking bij aankomst. U kunt uw parking al boeken in slechts enkele minuten. Ook boekt u op ParkCare altijd tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor maken wij het parkeren rondom vliegvelden zo aangenaam mogelijk.
Heeft u vragen over ParkCare, uw boeking, een parkeeraanbieder of wilt u wat anders bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. De klantenservice helpt u graag verder!

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

Wij van ParkCare vinden het belangrijk dat de klant op plek 1 komt. Daarom staan wij in direct contact met onze klanten. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van recensies. Alleen klanten die via ons geboekt hebben en daadwerkelijk de parking bezocht hebben, kunnen een review achterlaten. Aan de hand van deze recensies beoordelen wij of een parkeeraanbieder goed binnen ons aanbod past. Ook eventuele klachten of opmerkingen kunnen wij zo behandelen en terugkoppelen met de parkeeraanbieder. U bent er dus van verzekerd dat u bij ParkCare op de 1e plaats komt te staan.

Veelgestelde vragen over de luchthavens in Nederland

Het laagste vliegveld van Nederland en de rest van de wereld is Schiphol Airport. Schiphol Airport is gebouwd op het drooggelegde Haarlemmermeer. Hierdoor ligt de luchthaven 4 m onder de zeespiegel.

Er liggen twee grote luchthavens in de buurt van de Nederlandse grens. Dit zijn Eindhoven Airport en Maastricht Airport. Eindhoven Airport is hiervan de grootste.

Nederland heeft 5 grote luchthavens: Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Maastricht Airport en Groningen Airport. Naast deze grote luchthavens zijn er ook nog regionale luchthavens. Hier telt Nederland 12 van. Deze regionale luchthavens worden over het algemeen gebruikt voor vliegles en vliegsport.

De grootste luchthaven in Nederland is Schiphol. De luchthaven had in 2019 bijna 72 miljoen reizigers. Eindhoven Airport, die op de tweede plaats staat, had in hetzelfde jaar iets meer dan 6,2 miljoen passagiers. Dat is dus maar 10% van wat Schiphol vervoert. Naast de grootste luchthaven van Nederland, staat Schiphol ook op de derde plek op de ranglijst van grootste luchthavens van Europa.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo Mistercash Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo IDeal

Keurmerken