Parkeertips

Klokje icoon

1 Tijdig reserveren

Bij parkeerplaatsen boeken werkt het hetzelfde als bij andere vormen van verkoop. De beste deals zijn altijd het snelst uitverkocht. ParkCare maakt het mogelijk om ver van tevoren al een parkeerplaats bij een luchthaven te boeken, wij adviseren u hier gebruik van te maken. De goedkoopste plekjes zijn vaak als eerste weg waardoor u misschien wel een duurdere parkeerplaats moet boeken dan eigenlijk nodig was geweest. Naast het feit dat het voordelig is zorgt het vroegtijdig reserveren ook voor rust. In principe kunt u direct na het boeken van uw vlucht al een parkeerplaats boeken, zo heeft u alles in één keer afgehandeld. Wel zo makkelijk. We adviseren daarom om minstens één week van te voren een parkeerplek te reserveren.

Vergrootglas icoon

2 Vergelijk ervaringen van anderen

Het kan lastig zijn om te beoordelen of een aanbieder daadwerkelijk zo goed is als dat er gepromoot wordt. Om ervoor te zorgen dat u niet voor onaangename verassingen komt te staan is het handig om reviews te lezen. Dit zijn echte ervaringen en reacties van klanten die u voor zijn gegaan. Zij kaarten soms min- of pluspunten aan waar u in eerste instantie niet aan had gedacht. Bovendien kunnen zij u vertellen hoe de service daadwerkelijk was. Als u na de reviews nog met vragen achterblijft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice of met de aanbieder zelf.

Agenda icoon

3 Ga op tijd weg

De situatie van te laat vertrekken kent u mogelijk wel. Het is de dag van vertrek en u bent van alles vergeten in te pakken. De paspoorten moeten nog worden gezocht en de handbagage is nog niet klaar. Daar bovenop kan er nog een file of andere problemen ontstaan waardoor u uiteindelijk moet rennen naar de gate en bijna uw vlucht mist. Om dit soort onaangename situaties te voorkomen raden wij u aan om op tijd weg te gaan. Trek minstens een uur extra uit voor onverwachte files of problemen. Zo kunt u in alle rust naar de luchthaven rijden, en wie weet heeft u zelfs nog tijd voor een kopje koffie voor vertrek.

Pijl icoon

4 Vlot uw parkeerplaats vinden

Bij de airport zijn vaak veel verschillende parkeeraanbieders vindbaar en ook veel verschillende routes. De weg vinden bij een vliegveld is vaak al moeilijk genoeg, zorg er daarom voor dat u het juiste adres van de parkeeraanbieder in de navigatie invoert. Rijd dus niet alleen naar de luchthaven maar vul het specifieke adres van de aanbieder in. Dit voorkomt dat u rondjes moet rijden om het vliegveld heen, voordat u de juiste afslag gevonden heeft. Vergeet vooral ook niet om uw reserveringsbevestiging uit te printen en mee te nemen. Hier kunt u de contactgegevens van de parkeeraanbieder vinden, bovendien geldt dit als uw betalingsbewijs.

Snelheidsmeter icoon

5 Kilometerstand

De meeste parkeeraanbieders zullen bij uw aankomst de staat van de auto en de kilometerstand met u bespreken. Dit doen zij omdat er soms geruchten rondgaan dat parkeeraanbieders in uw auto zouden rijden terwijl u op reis bent. Om eventuele beschuldigen te voorkomen en u met een gerust hart op reis te kunnen laten gaan, noteren ze de kilometerstand. Mochten zij dit niet doen kunt u hier altijd om vragen of zelf een foto maken. De zorgen over dat er in uw auto wordt gereden tijdens uw reis zijn vrijwel onnodig, omdat wij in contact staan met betrouwbare parkeeraanbieders.

Benzine icoon

6 Bij terugkomst

Voorbereidingen treffen is niet alleen handig voor uw aankomst, het is tevens handig voor uw terugkomst. Om ervoor te zorgen dat u bij de terugkomst van uw reis zorgeloos kunt vertrekken is het verstandig voorbereidingen te treffen. Het is handig uw autosleutels te bewaren op een vaste plek. Deze hoeft u dan niet nog te zoeken bij aankomst. Om de parkeeraanbieder te kunnen bereiken over de transfer, kunt u uw telefoon het beste inschakelen wanneer dit weer is toegestaan. Lang wachten kunt u hiermee voorkomen. De transfer kan naar de airport rijden wanneer u de koffers in ontvangst neemt. Zorg bij voorbaat voor voldoende brandstof, zodat u bij terugkomst naar de volgende plek van bestemming kunt rijden. Als uw auto voor een lange tijd stil heeft gestaan kunnen er nog wel eens startproblemen voorkomen. Zorg er daarom ook voor dat u startkabels in de auto heeft liggen.

Spaarpot icoon

7 Geen waardevolle eigendommen in het zicht

Het is zeer onwaarschijnlijk dat er bij onze bewaakte parkeerterreinen ingebroken wordt in uw auto, toch is dit risico altijd aanwezig. Daarom is het verstandig om zelf wat maatregelen te nemen. Autodieven kijken altijd eerst in de auto om te zien of er iets te halen valt. Als zij zien dat er niks kostbaars in de auto ligt zullen zij uw auto niet openbreken. Om te laten zien dat er niks te halen valt kunt u de hoedenplank uit de auto halen. Mocht u toch iets waardevols in de auto laten liggen, zorg er dan voor dat deze buiten het zicht liggen.

Betaalmethodes

Logo Mistercash Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo IDeal

Keurmerken